Siirry pääsisältöön

Luon­toklu­bin yönyli retki Han­gas­jär­vel­lä

Luontoklubi on ryhmä sinulle, joka olet kiinnostunut luonnosta ja luonnossa liikkumisesta. Ihmettelemme ja tutustumme yhdessä, mitä luonnossa tapahtuu vuoden aikana, teemme retkiä lähiluontoon ja nautimme luonnon hyvää tekevistä vaikutuksista.

Aika

Paikka

Hangasjärventie 103, 41860 Tikkala

Tule mukaan luontoklubin erähenkiselle yön yli-retkelle Hangasjärven retkikämpälle Korpilahden Tikkalaan keskiviikkona 28.8. - torstaina 29.8.

Hangasjärven retkikämppä sijaitsee pohjoisella Korpilahdella Tikkalan kylässä noin puolen tunnin ajomatkan päässä Jyväskylästä. Ulkoilualue perustettiin 1980-luvulla osaksi Keski-Suomen maakuntauraa, yhdeksi sen levähdyspaikoista.  Kämpän ja saunan on suunnitellut tunnettu hirsirakentamisen arkkitehti Risto Vuolle-Apiala, käyttäen kämpän osalta mallina Norjan tunturimajoja. Kämppä valmistui vuonna 1982 ja sauna pari vuotta myöhemmin. Maakuntauraa saattoi patikoida merkattuja vaelluspolkuja pitkin eteläisestä Keski-Suomesta pohjoiseen Keski-Suomeen. Yöpymispaikkoina matkan varrella oli maalaistaloja ja kämppiä, Hangasjärvi yksi niistä.

Majoitusvaihtoehdot ovat retkikämppä, riippumatto ja Tentsile Stingray-puumajoite.  Retkikämppä koostuu eteisestä, isosta tuvasta keittiönurkkauksella sekä neljästä kamarista. Jokaisessa kamarissa on kolme kerrossänkyä eli kämpässä on petipaikat 24 nukkujalle. Retkikämppä on vaatimattomasti varustettu, sähköt toimivat aurinkopaneelilla ja vesi haetaan läheiseltä lähteeltä. Kämpällä ei ole sisävessaa vaan käytössämme on ulkohuussi.

Alueelta löytyy myös rantasauna, matala ranta ja laituri sekä kajakki ja venootti.

Jos et halua viettää yötä kämpällä, voit tulla päiväretkelle keskiviikkona 28.8. oman aikataulusi mukaan. Ilmoitathan meille tästä kuitenkin etukäteen.

Retkellä ruokahuolto ja siistiminen järjestetään yhdessä tehden. 

Suosittelemme oman avustajan mukaan ottamista, mutta tämä ei ole pakollista. Opaskoirat ovat tervetulleita retkelle!

Retken ohjelma:

Päivä 1.

Aloitamme retken aamusta klo 10 saapumalla paikan päälle Hangasjärvelle

Valmistamme yhdessä maittavan lounaan ja tämän jälkeen vietämme aikaa Hangasjärven alueella ulkoillen, meloen ja kämpän aktiviteeteista nauttien.

Juomme päiväkahvit, saunomme ja valmistamme ja syömme päivällistä sekä vietämme iltaa mukavasti yhdessä ollen. 

Päivä 2

Aamupala ja halutessasi aamu-uinti. Siivous ja kotiinlähtö klo 12.

Ilmoittuminen ma 12.8. mennessä 014-218 258 tai ksn@ksn.fi. Mainitsethan mahdollisesta erityisruokavaliostasi ilmoittautumisen yhteydessä. Retken hinta on kymmenen euroa, kyydit omakustanteiset. Jos et ota mukaan omia liinavaatteita ja makuupussia, peritään 10 euron maksu. Päiväkävijän maksu on 5 euroa. Avustajat puoleen hintaan.

Olemme saaneet retken järjestämiseen tukea OP-Keski-Suomelta.

Kämpän osoite: Hangasjärventie 103, 41860 Tikkala.

Ajo-ohje: Patajärventien kautta (ei Saukontien kautta, voi olla huonossa kunnossa)

Mukaan otettava: Makuupussi, aluslakana, tyynyliina, henkilökohtaiset hygieniatarvikkeet ja lääkkeet, juomapullo, päähine, pyyhe, uimapuku, istuinalusta, säänmukaiset varusteet.